Databases en softwaremodules van het programma bijwerken

Het bijwerken van de databases en programmamodules van Kaspersky Endpoint Security zorgt voor een up-to-date bescherming op de computer. Nieuwe virussen en andere soorten malware duiken elke dag wereldwijd op. De databases van Kaspersky Endpoint Security bevatten informatie over dreigingen en methoden om ze onschadelijk te maken. Voor een snelle detectie van dreigingen wordt u aanbevolen de databases en programmamodules regelmatig te updaten.

Voor periodieke updates hebt u een actieve licentie nodig. Zonder actieve licentie kunt u maar één keer een update uitvoeren.

De updateservers van Kaspersky zijn de voornaamste updatebron voor Kaspersky Endpoint Security.

De computer moet verbonden zijn met het internet om het updatepakket te downloaden vanaf de updateservers van Kaspersky. Standaard worden de instellingen voor de internetverbinding automatisch bepaald. Als u een proxyserver gebruikt, moet u de instellingen van de proxyserver aanpassen.

Updates worden gedownload via het HTTPS-protocol. Ze kunnen ook via het HTTP-protocol worden gedownload als ze niet via het HTTPS-protocol kunnen worden gedownload.

Tijdens het bijwerken worden de volgende objecten gedownload en geïnstalleerd op de computer:

Tijdens het bijwerken worden de programmamodules en de databases op de computer vergeleken met de up-tot-date versie op de updatebron. Als uw huidige databases en programmamodules verschillen van de overeenkomstige up-tot-date versies, wordt het ontbrekende deel van de updates op de computer geïnstalleerd.

Contextuele Help-bestanden kunnen samen met de updates voor de programmamodules worden bijgewerkt.

Als de databases verouderd zijn, is het updatepakket mogelijk groot waardoor het netwerkverkeer hoger zal zijn (tot wel tientallen megabytes meer).

Informatie over de huidige staat van de Kaspersky Endpoint Security-databases is zichtbaar in het hoofdvenster van het programma of de knopinfo die u ziet als u de muisaanwijzer over het pictogram van het programma in het systeemvak beweegt.

Informatie over de resultaten van de updates en over alle gebeurtenissen tijdens de uitvoering van de updatetaak wordt in het rapport van Kaspersky Endpoint Security geregistreerd.

Instellingen voor programmamodule en database-update

Parameter

Beschrijving

Planning van database-updates

Automatisch. In deze modus controleert het programma met een bepaalde regelmaat de updatebron op nieuwe beschikbare updatepakketten. De controles op updatepakketten worden tijdens virusuitbraken vaker uitgevoerd en worden minder vaak uitgevoerd als er geen virusuitbraken zijn. Nadat een nieuw updatepakket is gevonden, wordt het door Kaspersky Endpoint Security gedownload en geïnstalleerd op de computer.

Handmatig. Met deze uitvoermodus voor updatetaken kunt u een updatetaak handmatig starten.

By schedule. In deze uitvoermodus voor updatetaken wordt de updatetaak door Kaspersky Endpoint Security uitgevoerd volgens het opgegeven schema. Als deze uitvoermodus voor updatetaken is geselecteerd, kunt u de updatetaak van Kaspersky Endpoint Security ook handmatig starten.

Run missed tasks

Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt de overgeslagen updatetaak door Kaspersky Endpoint Security gestart zodra dit mogelijk is. De updatetaak kan bijvoorbeeld worden overgeslagen als de computer uitgeschakeld was op de begintijd van de updatetaak.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, worden overgeslagen updatetaken niet gestart door Kaspersky Endpoint Security. In plaats daarvan start het de volgende updatetaak volgens het huidige schema.

Updatebronnen

Een updatebron is een bron die updates voor de databases en de programmamodules van Kaspersky Endpoint Security bevat.

Updatebronnen zijn onder andere de server van Kaspersky Security Center, Kaspersky-updateservers en netwerk- of lokale mappen.

Op de standaardlijst met updatebronnen staan Kaspersky Security Center en Kaspersky-updateservers. U kunt andere updatebronnen aan de lijst toevoegen. U kunt HTTP-/FTP-servers en gedeelde mappen als updatebronnen opgeven.

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt geen updates van HTTPS-servers, tenzij het de updateservers van Kaspersky zijn.

Als verschillende bronnen als updatebronnen zijn geselecteerd, probeert Kaspersky Endpoint Security met de ene na de andere verbinding te maken, te beginnen boven aan de lijst, en voert het dan de updatetaak uit door het updatepakket vanaf de eerste beschikbare bron op te halen.

Start database-updates namens

Standaard wordt de updatetaak van Kaspersky Endpoint Security gestart namens de gebruiker wiens account u hebt gebruikt om u bij het besturingssysteem aan te melden. Kaspersky Endpoint Security kan echter worden bijgewerkt vanaf een updatebron waartoe u geen toegang hebt omdat de gebruiker niet over de vereiste rechten beschikt (bijvoorbeeld vanuit een gedeelde map dat een updatepakket bevat) of omdat een updatebron waarvoor authenticatie bij de proxyserver vereist is niet geconfigureerd is. In de programma-instellingen kunt u een gebruiker opgeven die over zulke rechten beschikt en de updatetaak van Kaspersky Endpoint Security starten met dat gebruikersaccount.

Updates voor programmamodules downloaden

Het downloaden van programmamodule-updates met programmadatabase-updates.

Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt de gebruiker door Kaspersky Endpoint Security verwittigd over de beschikbare updates voor programmamodules en worden de updates voor programmamodules aan het updatepakket toegevoegd tijdens het uitvoeren van de updatetaak. De toepassing van de updates voor programmamodules wordt door de volgende instellingen bepaald:

• Essentiële en goedgekeurde updates installeren. Als deze optie is geselecteerd en updates voor programmamodules beschikbaar zijn, installeert Kaspersky Endpoint Security essentiële updates automatisch en alle andere updates voor programmamodules pas nadat de installatie ervan lokaal is goedgekeurd via de programma-interface of via Kaspersky Security Center.
  • Alleen goedgekeurde updates installeren. Als deze optie is geselecteerd en updates voor programmamodules beschikbaar zijn, installeert Kaspersky Endpoint Security updates pas nadat de installatie ervan lokaal is goedgekeurd via de programma-interface of via Kaspersky Security Center. Deze optie is standaard geselecteerd.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, wordt de gebruiker niet door Kaspersky Endpoint Security verwittigd over de beschikbare updates voor programmamodules en worden de updates voor programmamodules niet aan het updatepakket toegevoegd tijdens het uitvoeren van de updatetaak.

Als voor de updates voor de programmamodules de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst moeten worden doorgenomen en aanvaard, installeert het programma de updates nadat de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst zijn aanvaard.

Dit selectievakje is standaard ingeschakeld.

Updates naar map kopiëren

Als dit selectievakje is ingeschakeld, kopieert Kaspersky Endpoint Security het updatepakket naar de gedeelde map die onder het selectievakje is opgegeven. Daarna kunnen andere computers in het netwerk het updatepakket in deze gedeelde map ophalen. Hierdoor vermindert u het internetverkeer omdat het updatepakket slechts één keer wordt gedownload. De volgende map is standaard opgegeven: C:\ProgramData\Kaspersky Lab\KES.21.8\Update distribution\.

Proxyserver voor updates

(alleen beschikbaar in de Kaspersky Endpoint Security-interface)

Proxyserverinstellingen voor internettoegang van gebruikers van clientcomputers om programmamodules en databases bij te werken.

Voor de automatische configuratie van een proxyserver gebruikt Kaspersky Endpoint Security het WPAD-protocol (Web Proxy Auto-Discovery Protocol). Als het IP-adres van de proxyserver niet kan worden bepaald met dit protocol, gebruikt Kaspersky Endpoint Security het adres van de proxyserver dat in de instellingen van Microsoft Internet Explorer is opgegeven.

Gebruik geen proxyserver voor lokale adressen

(alleen beschikbaar in de Kaspersky Endpoint Security-interface)

Als het selectievakje is ingeschakeld, gebruikt Kaspersky Endpoint Security geen proxyserver wanneer een update vanuit een gedeelde map wordt uitgevoerd.